Rogaliki z ciasta francuskiego z d偶emem
Komentarze (0)
Sk艂adniki:
° ciasto francuskie
° d偶em
° 偶ó艂tko
° cukier puder
Sposób przygotowania:
Kroki post臋powania:
馃攨 kROK 1:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na po艂ow臋, nast臋pnie robimy trójk膮ty
馃攨 KROK 2:
Ciasto 

Na ka偶dy kawa艂ek od szerszej strony k艂adziemu ulubiony d偶em.
馃攨 KROK 3:

Zawijamy rogaliki tak jak na zdj臋ciu-od szerszej strony do w臋偶szej
Na blach臋 k艂adziemy papier do pieczenia i uk艂adamy gotowe rogaliki, lekko przygniataj膮c rogi i formuj膮c ksi臋偶yce.
Smarujemy z wierzchu 偶ó艂tkiem, aby nabra艂y z艂otego koloru.
Smarujemy z wierzchu 偶ó艂tkiem, aby nabra艂y z艂otego koloru.
馃攨KROK 4:

Wk艂adamy na 20 min do piekarnika, nast臋pnie wyk艂adamy do naczynia i posypujemy cukrem pudrem.
![]() |
Czas: |
Czas przygotowania: ok. 35 minut
|
![]() |
Ilo艣膰 porcji: |
ok. 20 sztuk |
![]() |
Trudno艣膰: | 艣rednie |
![]() |
Koszt: | 艣redni |
SMACZNEGO!!!!!!!