Kategoria

Ciasteczka, strona 1


maj 21 2020

Rogaliki z ciasta francuskiego z d偶emem


Komentarze (0)

Rogaliki

 

Sk艂adniki:

° ciasto francuskie

° d偶em

° 偶ó艂tko

° cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Kroki post臋powania:

 

馃攨 kROK 1:

 Ciasto francuskie

 

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na po艂ow臋, nast臋pnie robimy trójk膮ty
 
 
馃攨 KROK 2:
 
Ciasto Ciasto francuskie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na ka偶dy kawa艂ek od szerszej strony k艂adziemu ulubiony d偶em.
馃攨 KROK 3:

Ciasto francuskie
Zawijamy rogaliki tak jak na zdj臋ciu-od szerszej strony do w臋偶szej
Na blach臋 k艂adziemy papier do pieczenia i uk艂adamy gotowe rogaliki, lekko przygniataj膮c rogi i formuj膮c ksi臋偶yce.
Smarujemy z wierzchu 偶ó艂tkiem, aby nabra艂y z艂otego koloru.
馃攨KROK 4:
 
 Wk艂adamy na 20 min do piekarnika, nast臋pnie wyk艂adamy do naczynia i posypujemy cukrem pudrem.
 

Czas:

Czas przygotowania: ok. 35 minut
Ilo艣膰 porcji

Ilo艣膰 porcji:

ok. 20 sztuk

Trudno艣膰 Trudno艣膰: 艣rednie
Koszt Koszt: 艣redni
 

SMACZNEGO!!!!!!!

weronika-julia