Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem
Komentarze: 0
Składniki:
° ciasto francuskie
° dżem
° żółtko
° cukier puder
Sposób przygotowania:
Kroki postępowania:
🔅 kROK 1:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na połowę, następnie robimy trójkąty
🔅 KROK 2:
Ciasto 

Na każdy kawałek od szerszej strony kładziemu ulubiony dżem.
🔅 KROK 3:

Zawijamy rogaliki tak jak na zdjęciu-od szerszej strony do węższej
Na blachę kładziemy papier do pieczenia i układamy gotowe rogaliki, lekko przygniatając rogi i formując księżyce.
Smarujemy z wierzchu żółtkiem, aby nabrały złotego koloru.
Smarujemy z wierzchu żółtkiem, aby nabrały złotego koloru.
🔅KROK 4:

Wkładamy na 20 min do piekarnika, następnie wykładamy do naczynia i posypujemy cukrem pudrem.
![]() |
Czas: |
Czas przygotowania: ok. 35 minut
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 20 sztuk |
![]() |
Trudność: | średnie |
![]() |
Koszt: | średni |
SMACZNEGO!!!!!!!
Dodaj komentarz