maj 21 2020

Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem


Komentarze: 0

Rogaliki

 

Składniki:

° ciasto francuskie

° dżem

° żółtko

° cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Kroki postępowania:

 

🔅 kROK 1:

 Ciasto francuskie

 

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na połowę, następnie robimy trójkąty
 
 
🔅 KROK 2:
 
Ciasto Ciasto francuskie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na każdy kawałek od szerszej strony kładziemu ulubiony dżem.
🔅 KROK 3:

Ciasto francuskie
Zawijamy rogaliki tak jak na zdjęciu-od szerszej strony do węższej
Na blachę kładziemy papier do pieczenia i układamy gotowe rogaliki, lekko przygniatając rogi i formując księżyce.
Smarujemy z wierzchu żółtkiem, aby nabrały złotego koloru.
🔅KROK 4:
 
 Wkładamy na 20 min do piekarnika, następnie wykładamy do naczynia i posypujemy cukrem pudrem.
 

Czas:

Czas przygotowania: ok. 35 minut
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 20 sztuk

Trudność Trudność: średnie
Koszt Koszt: średni
 

SMACZNEGO!!!!!!!

weronika-julia   
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz